Lakásfelújítási támogatás
Lakásfelújítási támogatás
2021
Az új  lakásfelújítási támogatás segítségével akár féláron lehet Öné új klímaberendezése, próbálja ki kalkulátorunkat, hogy megtudja, pontosan mekkora támogatásban részesülhet.

Klíma karbantartás, mélytisztítás

Karbantartás


Mint minden nagyobb használati berendezésnél a klímánál is fontos. Így biztosítható a hosszútávú és biztonságos üzemelés, de úgy mint egy autó vagy gázcirkó esetén is a garancia feltétele a rendszeres karbantartás.
Ha nem törődünk vele, nem csak a garanciát veszítjük el, hanem ennek hiánya komoly károkat tud okozni és rontja a gép hatékonyságát!
Mélytisztítás


Nem titok, hogy az alap karbantartások nem túl alapos tisztítást jelentenek, amire természetesen nem is mindig van szükség. Viszont használati időtől és módtól függően szükség lehet egy alapos tisztításra, hiszen adott esetben olyan helyeken is meg tud telepedni a por, a gomba amit az alap karbantartás nem szűntet meg. Ilyen például a mokuskerék ami a levegőt mozgatja. Érdemes időnként belenézni egy kis lámpával és megviszgálni milyen állapotban van. Ennek komoly egészségügyi kockázatai vannak, hiszen a spórákat a készülék szétszórja a levegőben, amit így könnyedén belélegezhetünk és különböző léguti megbetegedéseket okozhat.
Általában ez az oka, mikor egyes embereknek rossz tapasztalata van a klíma készülékekkel kapcsolatban és már félnek otthonukba beszereltetni nehogy baj legyen, mert adott helyen, akár munkahelyen, nem törődtek a készülékek tisztíttatásával.
A nem megfelelő állapot a hatásfokon is rontani tud, hiszen, ha például a hőcserélő erősen szennyezett, akkor az szigetel, így kevésbé tudja leadni a hőt.
A mélytisztítás ugyanúgy beleszámít a garancia fentartásához szükséges rendszeres karbantartásba.

klima_tisztitas_01_kicsinyitett.jpg
klima_tisztitas_02_kicsinyitett.jpg
klima_tisztitas_05_kicsinyitett.jpeg
klima_tisztitas_03_kicsinyitett_edited.j